Ny elcertifikatstatistik på fredag

På fredag publicerar Energimyndigheten sin senaste kvartalsrapport. Den innehåller bl.a. en statusuppdatering kring nya anläggningar i drift och under konstruktion i Sverige och Norge samt en lista över planerade projekt. Efter kvartalsrapport nr 1 fanns totalt 28,7 TWh i drift och under konstruktion, redan då 0,2 TWh över målet till 2020. Hur många fler anläggningar har tillkommit sedan dess?

Snart släpper även Bodecker Partners en ny elcertifikatrapport där vi diskuterar utbyggnad i Norden, senaste auktionerna i Europa, prisprognoser på el och elcertifikat och mycket mer. Våra intervjuer kommer denna gång att handla om bl.a. lönsamhet, konkurser och omstruktureringar i mindre vindkraftsanläggningar.

Håll ögonen öppna för vår nästa rapport och maila till info@bodeckerpartners.com om du vill ha den direkt i din inbox!