Senaste rapporten om utsläppsrätter

2017-10-04

Senaste händelserna inom utsläppsrätter och EU ETS

I november hålls FN:s årliga klimatmöte med fokus på implementering av Parisavtalet. Innan dess vill EU vara klara med förhandlingarna kring EU ETS fas 4 samt förändringar av Market Stability Reserve (MSR). Vad är de senaste nyheterna? Dessutom mer om Frankrike och Macrons vilja att snabbt fasa ut både kol- och kärnkraft och införa ett golv på utsläppsrätter – ”inte ens 30 euro räcker” säger han i ett omdiskuterat tal.

Detta och mycket mer får du läsa om i vår rapport som även som vanligt går igenom prisutveckling och prisprognoser.

Månadens Insyn

Denna gång har vi intervjuat Magnus Pettersson på Höganäs AB. Går låg tilldelning och höga priser på utsläppsrätter att kombinera med konkurrenskraftig industri? Missa inte den.

Vi avslutar med krönikan ”Varför skulle det hända något denna gång?”. Marknaden är skeptisk – ”vi har hört det förr”. Kommer EU:s åtgärder att räcka för att få upp priserna och hur påverkas i så fall svenska kraftvärmeverk och industrier?

Ladda ner rapporten Utsläppsrätter No 10 här

Vill du ha nästa nummer direkt i din mailbox?

Maila din e-post adress till info@bodeckerpartners.com så registrerar vi din prenumeration av rapporten – helt kostnadsfritt. Vi tar gärna emot feedback, frågor och förslag på intressanta ämnen till våra Insyn-reportage. Kontakta vår analyschef Mia Bodin, mia@bodeckerpartners.com