Om oss

Bodecker Partners bedriver oberoende rådgivande verksamhet kring energiprisrisker och intäkts-möjligheter på energimarknaderna. Vår expertis inom den nordiska elmarknaden såväl som elcertifikat och utsläppsrätter hör till Sveriges främsta.

FREDRIK BODECKER, VD OCH PARTNER

Energibranschen blir aldrig tråkig! Jag har i tjugo år fått följa energimarknader från de första stegen av avreglering och öppnandet av finansiell handel med valmöjligheter för kunder till den fantastiska utvecklingen med förnyelsebara energikällor.

Jag har sett marknader utvecklas, förändras, chockas, hämta sig och återfödas allteftersom nya faktorer blivit de avgörande för prissättning och risker.

Hela mitt yrkesliv har jag arbetat med att hantera dessa risker. Risk – detta ord som i kinesiskt teckenspråk enligt någon skröna kan stå för både fara och möjlighet.

FREDRIK har nära 25 års erfarenhet av energihandel inom el, gas, kol, olja och miljöinstrument. Han har varit verksam i olika ledande befattningar på bl.a RWE, Alfakraft, Essent, Gunvor och DONG.

Kontakta Fredrik på 0732-558 727 eller fredrik@bodeckerpartners.com

Möt Fredrik i hans medverkan i Montels podcast om Nordisk el efter coronakrisen, eller hans föreläsning från jan-2019 ”Elcertifikatens framtid”. 

MIA BODIN, PARTNER

Jag brinner för analys av energimarknader där jag får följa allt från lokala väderprognoser till global energipolitik – nya lärdomar varje dag. Omställningen mot förnybar elproduktion sätter gamla sanningar ur spel och flexibilitet och nya tankesätt är en förutsättning för att lyckas. Genom våra uppdrag på Bodecker Partners, min styrelsepost i Svensk Vindenergi och mitt stora nätverk håller jag mig ständigt uppdaterad och kan ge våra kunder den senaste kunskapen inom aktuella ämnen.

Förutom analys så jobbar jag nu mycket med PPA-avtal och vårt nya PPA-register där vi bl.a. hjälper företag att handla upp el direkt från vind- eller solpark. Mycket spännande och ett område som verkligen växer för varje dag!

MIA har över 17 års erfarenhet av energibranschen och har bl.a. jobbat många år som ansvarig analytiker för EU ETS utsläppsrätter, nordisk el och elcertifikat på E.ON och Modity Energy Trading.

Kontakta Mia på 073-808 18 98 eller mia@bodeckerpartners.com

Möt Mia i hennes föreläsning ”PPA-avtal som ger långsiktighet och trygghet” eller Förnybart ersätter det fossila” (från jan-2018).

GUSTAF SUNDELIUS, PARTNER

Energihandel är spännande! Vår tids ödesfråga och samtidigt en del i en daglig, och ofta svårförståelig, global handel. De komplexa sambanden skapar för många elproducenter en uppsjö av frågor;

 Påverkas vår lönsamhet av kol- och oljepriser? Hur mycket kommer vår kraft-värmeproduktion att kosta om priset på utsläppsrätter dubblas kommande året?

Hur mycket riskerar vi om våra vindkraftverk inte får tillräckliga intäkter från elcertifikat? Det är precis detta som jag älskar att hjälpa våra kunder med! Jag är bra på att sätta mig in i ert företags situation, förstå era drivkrafter och processer för att därefter anpassa er portfölj och riskstrategi efter era förutsättningar och mål.

GUSTAF har över 15 års erfarenhet av energibranschen och har jobbat som fysisk elhandlare, produktions-optimerare, trader, risk manager och portföljförvaltare inom el, gas, elcertifikat, utsläppsrätter och FX på E.ON och Modity Energy Trading.

Kontakta Gustaf på 070-879 69 68 eller Gustaf@bodeckerpartners.com

SEVDIE DENLI

Den svenska elmarknaden genomgår just nu en utav sina största förändringar sedan avregleringen år 1996. Den stora frågan är – Hur agerar man aktivt för att vinna i en ”Nordisk elhandlarcentrisk marknad”? Jag brinner för att jobba med nya affärsmöjligheter och jag är övertygad om att affärens långsiktiga lönsamhet ligger i en välgrundad bas.

Förnybar elproduktion växer kraftigt inte bara genom stora vindkraftsparker men också genom växande efterfråga för självförsörjning av el. Den här växande kundgruppen kommer att påverka hur elbolagen gör affärer framöver! Jag har gedigen erfarenhet inom slutkunds- och producentmarknaden och jag ser fram emot att hjälpa fler bolag att utveckla sina befintliga och nya affärer.

Jag var med och skapade Varberg Energis framgångsresa när de tredubblade sin försäljning och kundbas på fyra år. Nyckeln till framgången var välarbetade processer och handelsstrategier.

SEVDIE har 15 års erfarenhet av elmarknaden med ledande befattningar inom analys, kundservice, riskhantering av energihandel och portföljförvaltning i ett av Sveriges mest hållbara energibolag, Varberg Energi AB.

Kontakta Sevdie på 073-808 18 80 eller Sevdie@bodeckerpartners.com